Male gibanice s gljivama i kulenom

by | 6 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g tankih kora za pitu
  • 1 dl vrhnja
  • 3 jaja
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 100 g svježeg sira
  • 200 g feta sira
  • 2 dl gazirane vode
  • 60 g kulena
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 1 dl ulja, sol

Priprema:

1. Kulen i marinirane šampinjone narezati na kockice, a feta sir naribati na krupno.
2. Izdvojiti jednu trećinu kora za pitu i narezati ih na kvadrate 15×15 cm, a preostale kore izrezati na trake.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vrhnje, 1,5 dl gazirane vode i svježi sir. Zatim dodati kulen, marinirane šampinjone, trake od kora za pitu, prašak za pecivo i malo soli po želji. Sve sastojke polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Kalupe za muffine nauljiti. Uzeti tri kvadrata kora za pitu, poprskati ih s malo ulja i naslagati jedan na drugi tako da se krajevi ne preklapaju. Potom njima obložiti nauljeno udubljenje kalupa, a krajeve ostaviti da vise sa strane. Na isti način popuniti sve praznine kalupa za muffine.
5. Udubljenja od kora napuniti pripremljenim nadjevom, a krajeve preklopiti prema unutra.
6. Preostalu gaziranu vodu i ulje pomiješati i dobivenom smjesom odozgo premazati gibanice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana