Proljetna salata

by | 7 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 2 vezice rotkvica
  • 4 jaja
  • 200 g šunke
  • 1 mladi luk
  • 200 g cherry rajčice
  • 1 zelena salata
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • mješavina začina
  • ocat po želji

Način pripreme:

1. Rotkvice i mladi luk očistiti i narezati na kolutove, šunku narezati na trake.
2. Cherry rajčice oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i narezati na trake.
3. Jaja skuhati, a potom ih oljuštiti i narezati na četvrtine.
4. U većoj posudi pomiješati rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i cherry rajčice, te polako promiješati.
5. Posebno pomiješati maslinovo ulje, malo octa po želji, šećer i mješavinu začina i preliti preko salate. Polako promiješati i poslagati skuhana jaja.

Izvor: Dobra hrana