Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Voće i povrće u plavoj i purpurnoj boji zastupljeno je u prehrani većine nas samo u količini od tri posto. Međutim, znanstvenici poručuju kako postoje dobri razlozi da povećate ovu dozu.
Američki istraživači utvrdili su da osobe, koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća plave boje imaju manji BMI (indeks tjelesne mase) i smanjen udio C-reaktivnog proteina, a unose puno više biljnih vlakana i kalija od ljudi koji ne jedu ni plave ni purpurne plodove.
Ovo voće, osim što je dobro za probavni sustav, štiti vas od bolesti srca, a također je odlično oružje za borbu protiv masnih naslaga.