Juha od rajčice s korabom

by | 15 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 veća koraba
  • 2 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 80 g celera
  • 60 g kupusa
  • 5 dl soka od rajčica
  • bosiljak
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Korabu, mrkvu i celer očistiti i naribati na krupno.
2. Luk narezati na kockice, kupus narezati na rezance, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola pirjano, uliti sok od rajčice i istu količinu vode i kuhati dok ne proključa. Zatim dodati korabu i kupus i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati bosiljak i začine po želji.

Izvor: Dobra hrana