Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Redovita konzumacija brokule ljude čini otpornijima na bolesti koje su u vezi s procesom starenja.
Britanski znanstvenici otkrili su kako je brokula pravi eliksir života jer sastojci koje to povrće ima brane organizam od bolesti srca i karcinoma.
Svakodnevno konzumiranje brokule poboljšava način rada mitohondrija te ima presudan utjecaj na sprječavanje bolesti karcinoma i bolesti srca.
Mitohondriji stvaraju energiju u organizmu i njih bi trebalo posebno dobro paziti jer čim počnu propadati, tijelo postaje žrtva raznih bolesti koje su povezane sa starenjem.
Znanstvenici stoga preporučuju konzumaciju brokule dva do tri puta tjedno kako bi se blagotvorni učinci glukorafanina osjetili u potpunosti.
Recept za salatu od brokule možete pronaći OVDJE.
Foto: Amir Hanna / Unsplash