Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu narezati na krupnije komade i začiniti po želji. Luk nasjeckati, a mrkvu narezati na kolutove.
2. U posudi otopiti maslac pa na njemu popeći piletinu sa svih strana.
3. Konjak zagrijati, a zatim zapaliti i preliti preko piletine (flambirati). Pričekati da plamen nestane te dodati sjeckani luk i mrkvu. Zaliti vinom i pilećom juhom, te pirjati na umjerenoj temperaturi.
4. Kada meso omekša, izvaditi ga iz tekućine i ostaviti na toplom. U tekućinu od pirjanja uliti mješavinu slatkog vrhnja i brašna, dodati začine po želji i kuhati dok se ne zgusne.
5. Pred kraj pirjanja vratiti piletinu.
Izvor: Dobra hrana