Musaka s pireom

by | 17 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 600 g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 200 g graška
  • 2 žlice worcester umaka
  • 2 dl juneće juhe
  • 1 dl soka od rajčice
  • 700 g krumpira
  • 20 g parmezana
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • ulje, sol

Priprema:

1. Luk očistiti i narezati na kockice, mrkvu naribati na krupno.
2. Na ulju popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju popeći. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juneće juhe.
3. Kada je meso napola pirjano, dodati grašak, worcester umak, sok od rajčica i soli po želji te nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Krumpir skuhati u slanoj vodi, a potom ocijediti.
5. Skuhani krumpir ispasirati te pomiješati s maslacem, vrhnjem i parmezanom, dodati soli po želji i promiješati.
6. U nauljenu tepsiju staviti smjesu od mesa, zatim rasporediti nadjev od krumpira i odozgo posipati ribani sir. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana