Sladoledna torta

by | 18 svibnja, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 3 dl mlijeka

Za kremu:

  • 6 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 250 g margarina
  • 1 puding od vanilije
  • 1 puding od čokolade
  • 50 g čokolade

Za ukrašavanje:

  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Kora:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 6 žlica šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati brašno i polako promiješati.
2. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 ºC dok ne porumeni.
3. Pečenu koru, dok je još topla, preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.

Krema:

1. Pomiješati sa 6 žlica šećera i kuhati na pari miješajući sve dok se ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i umutiti mikserom. Dobivenu smjesu podijeliti na 2 dijela.
2. U manju posudu uliti 2,5 dl mlijeka, dodati 3 žlice šećera i kuhati dok ne proključa. Posebno umutiti 0,5 dl mlijeka s pudingom od vanilije pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodati pola kreme od žumanjaka i umutiti mikserom.
3. Posebno u drugu posudu uliti 2,5 dl mlijeka dodati jednu žlicu šećera, i kuhati dok ne proključa. Puding od čokolade razmutiti sa 0,5 dl mlijeka pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. U dobivenu smjesu dodati drugu polovinu kreme od žumanjaka i umutiti mikserom.
4. Ohlađenu koru premazati kremom od vanilije, potom nanijeti kremu od čokolade i na kraju ukrasiti šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana