1. Pileće batake sa zabatkom uzdužno zarezati oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju, vodeći računa o tome da se kožica ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle istanjiti preko najlon vrećice tučkom za meso i začiniti po želji.
3. Sir i crvenu papriku narezati na štapiće.
4. Šniclu položiti na radnu površinu tako da kožicom bude okrenuta prema dolje. Prekriti je listom šunke i staviti po dva štapića sira i paprike. Bočne stranice šnicle malo savinuti prema unutra da sir ne iscuri te pažljivo zarolati i uvezati kuhinjskim koncem. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolica.
5. Rolice ispeći na vrućem ulju da porumene, a zatim pirjati uz povremeno dolijevanje juneće juhe dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
6. Cvjetaču natrgati na cvjetove i kratko blanširati u slanoj vodi.
7. Blanširanu cvjetaču uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći na vrućem ulju dok ne porumeni.
8. Rolane batake poslužiti uz pohanu cvjetaču.