3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za smjesu od keksa:
Za smjesu od kestena:
Za glazuru:
Priprema:
Smjesa od keksa:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati vodu i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Vrući šerbet preliti preko mješavine mljevenih keksa i kakaa te promiješati.
3. Margarin pjenasto umutiti, a zatim pomiješati sa smjesom od keksa i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Smjesa od kestena:
1. Margarin pjenasto umutiti pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati kesten-pire.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ju pomiješati sa smjesom od kestena i promiješati.
Završni postupak:
1. U tepsiji veličine 22×33 cm od polovine smjese od keksa oblikovati koru. Preko kore nanijeti kremu od kestena, a potom nanijeti preostalu kremu od keksa i poravnati.
2. Posebno otopiti čokoladu s maslacem i preliti preko kore od keksa.
Izvor: Dobra hrana