Voćni tiramisu

by | 24 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 450 g piškota
  • 1 žličica Nescafea
  • 3,5 dl mlijeka
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g mascarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 800 g zamrznutih jagoda
  • 2 dl vode
  • 80 g šećera
  • 20 g želatine
  • 1 žlica gustina
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 2 vrećice instant cappuccina od vanilije

Priprema:

1. Pomiješati žumanjke, vanilin šećer, instant cappuccino od vanilije i šećer u prahu. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina krema.
2. Polovinu želatine preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati mascarpone sir, šlag od slatkog vrhnja i nabubrenu želatinu. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati izmiksane jagode i šećer pa kratko prokuhati. Posebno umutiti vodu i gustin te dodati u kremu od jagoda. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
6. U mlaku kremu dodati preostalu nabubrenu želatinu i promiješati.
7. Posebno umutiti mlijeko i Nescafe.
8. U okrugao kalup za tortu složiti piškote natopljene Nescafeom. Premazati polovinom smjese od jagoda, a potom nanijeti polovinu kreme od sira. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti redom natopljenih piškota.
9. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalom kremom.

Izvor: Dobra hrana