Kesten torta

by | 2 lipnja, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 70 g maslaca
  • 70 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 30 g mrvica
  • 100 g čokolade
  • 1,5 dl mlijeka

Za kremu:

  • 500 g kesten-pirea
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice ruma
  • 4 dl slatkog vrhnja

Ostali sastojci:

  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 3 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Kora:

1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom i žumanjcima.
2. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Potom dodati mrvice i otopljenu čokoladu te dobro izmiješati.
3. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu od pripremljene smjese na 180 ºC ispeći koru.

Krema:

1. Pomiješati kesten-pire, šećer u prahu, mljevene lješnjake, rum i vanilin šećer pa dobro izmiješati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim pomiješati sa smjesom od kestena i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Koru poprskati mlakim mlijekom i ostaviti da sve upije.
2. Potom je premazati kremom od kestena.
3. Šlag premazati preko kestena.
4. Čokoladu i maslac otopiti na pari pa preliti preko šlaga.

Izvor: Dobra hrana