Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Kad je Princess Pinky Girl prvi put stavila recept za ovu deliciju na društvenu mrežu Pinterest, nije mogla ni sanjati da će ga korisnici toliko prihvatiti. Kora za pizzu od cvjetače koju je pripremila je bez glutena, puna bjelančevina i može se jesti bez osjećaja krivnje.
Ako vaša djeca ne vole jesti cvjetaču, pokušajte je pripremiti na ovaj način. Provjereno će polizati prste i tražit će još.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Sastojci za koru:
1 srednja glavica cvjetače
1/2 žličice bosiljka
1/4 žličice origana
1 žličica soli češnjaka (1/2 soli i 1/2 češnjaka u prahu)
40 g parmezana
75 g mozzarelle
1 jaje
Dodaci za pizzu po želji (šunka, gljive, sir…)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Raširite papir za pečenje i postavite ga u lim.
Očistite cvjetaču, stavite je u blender i pulsirajte nekoliko puta, dok ne postane sitna. Trebala bi biti zrnaste teksture, nemojte pretjerati pa da na kraju dobijete pire.
Stavite je u mikrovalnu četiri minute. Zatim uzmite čistu krpu ili papirnatu salvetu, stavite cvjetaču u nju i iscijedite višak vode. Stavite cvjetaču u dublju zdjelu i dodajte joj ostale sastojke.
Stavite smjesu na papir za pečenje, napravite željeni oblik (pazite na debljinu – da ne bude previše debelo, ali i ne previše tanko).
Pecite 15 minuta, zatim okrenite na drugu stranu i pecite još nekoliko minuta.
Izvadite koru i ostavite je da se ohladi. Stavite dodatke i pecite još 3-5 minuta ili dok se sir ne otopi koliko biste htjeli.
Foto: Blake Wisz / Unsplash