Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Mnogi su uvjereni da je vrijeme izolacije savršen trenutak za usvajanje navika koje bi mogle imati pozitivan učinak na životni stil. Ljudi su postali svjesniji važnosti zdrave i uravnotežene prehrane koja jača imunitet.
Kulinarski eksperti kažu da organizam najbolje jačaju začini koji se mogu dodati jelima i tako poboljšati njihov okus i aromu. Neke od njih vjerojatno imate kod kuće, a neke ćete tek upoznati.
Tulsi
Tulsi slovi za kraljicu među ljekovitim biljem. Ovaj začin je učinkovit u borbi protiv više bolesti. Redovito konzumiranje čaja od tulsija može olakšati borbu s migrenama i poboljšati probavu.
Stevija
Stevija se dodaje parfemima i mirisima, ali je izvrsna za liječenje probavnih smetnji i zgrušavanje krvi.
Piskavica
Piskavica je čest sastojak indijskih jela, a njene sjemenke su prepune vitamina i minerala. Regulira šećer u krvi i rješava problem zatvora.
Menta
Osvježavajuće lišće mente odlično je za olakšavanje želučanih tegoba, respiratornih bolesti i nekih alergijskih reakcija.
Lišće korijandra
Antioksidansi u lišću korijandra jačaju imunitet. Jela koja su začinjena korijanderom pomažu u liječenju problema vezanih za proljev i probavne smetnje.