Na temelju dosadašnjih ocjena: Ovo su najbolji božićni sajmovi u 2024. godini
Kuhano vino, lampice, simpatični štandovi i druženje s najdražima dok ispijamo vrući napitak u rukavicama... Advent u Zagrebu uvijek je pravi spekt...
Nedavno smo zavirili u kuhinju Antee i Renate s bloga sitnica, a sada smo ovaj kreativni gastro duo zamolili da s nama podijele recept za ručak koji možemo ponijeti na posao. Glavni uvjeti su bili da on bude zdrav i brz za napraviti. Rezultat? Slasne povrtne polpete i salata od radiča s avokadom. Mljac!
Potrebno:
400 g namočenog slanutka
3 češnja češnjaka
šaka svježeg nasjeckanog korijandra ili peršina
malo maslinovog ulja
sol, kajenski papar
kumin
dimljena paprika
1⁄2 žlice kukuruznog brašna
Priprema:
Večer prije posla stavite slanutak močiti u vodu. Sve sastojke ubacite u blender i blendajte do kompaktne smjese, ali ne previše glatke kako bi ostalo malo teksture i kako bi vam bilo lakše oblikovati polpete. Polpete stavite peći 20-ak minuta na 190 °C, a s njima i dvije mrkve prerezane po dužini napola. Za to vrijeme napravite salatu od radiča i avokada narezanog na ploške, koju ćete začiniti po želji i kojoj ćete dodati pečenu mrkvu. Na salatu stavite popečak, i imate zdrav i ukusan ručak gotov za pola sata.
Foto: sitnica