Gastro blogerica Marie Wasler s nama je podijelila recept za brownie bez brašna

by | 4 lipnja, 2020

Ima li išta bolje od ukusnih slastica koje ne sadrže bijeli šećer, brašna i umjetna bojila, a uz to su i potpuno veganska?

Marie Wasler s istoimenog Instagram profila jedna je od veganskih gastro blogerica koja svoje zdrave, kreativne i ukusne recepte svakodnevno dijeli na svojim društvenim mrežama. Ako je do sada niste zapratili, vjerujte nam na riječ da vam uz njezine recepte nikada neće nedostajati inspiracije za kuhanje, bilo da je riječ o finger foodu, obilnom ručku ili desertu. Ovaj put, Marie nam je odlučila svima zasladiti dan i otkriti recept za sočne browniese s tikvicama.

Brownies od tikvice bez brašna 

Foto: Marie Wasler

Sastojci:

naribana tikvica (srednje veličine)
190 g kikiriki maslaca
85 g javorovog sirupa
85 g kakaa u prahu
žlice sjemenki lana
žlice sjemenki konoplje (opcionalno)
10 g sode bikarbone
85 g šalice nasjeckane čokolade
prstohvat soli

Postupak:

1. Zagrijati pećnicu na 180 °C.
2. Namastiti vatrostalnu posudu kokosovim uljem.
3. Staviti sve sastojke u jednu zdjelu te dobro pomiješati dok se sastojci ne povežu.
4. Smjesu prebaciti u vatrostalnu posudu i mokrim rukama je pritisnuti u kalup.
5. Posipati još nasjeckane čokolade po smjesi ako to želite.
6. Peći 30 minuta. Pustiti da se skroz ohladi pa prebaciti brownies u fridž na bar sat vremena da se smjesa stisne.
Foto: Unsplash