3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za biskvit:
Za preljev:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom i kakaom pa pomiješati sa snijegom od bjelanjaka.
3. U pripremljenu smjesu dodati brašno i gustin pa polako promiješati. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Posebno pripremiti preljev: prokuhati vodu i šećer. Ohlađenu koru poprskati preljevom.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije te dodati u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem miješajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin, ekstrakt od banane i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Koru premazati polovinom kreme od banane pa prekriti slojem keksa natopljenih u mlijeko. Zatim nanijeti preostalu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana