“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i češnjak.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko popržiti. Uliti bijelo vino, dodati 1,5 dl vode i pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tekućina ne ispari napola.
4. Dodati marinirane šampinjone, pire od rajčice, umak od soje, šećer, origano i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati. Pred kraj kuhanja posipati s malo gustina i promiješati kako bi se dobila željena gustoća.
5. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ju ocijediti. Skuhanu rižu preliti umakom od dagnji.
Izvor: Dobra hrana