1. Filete soma uzdužno prerezati napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po želji.
2. Tikvice zajedno s korom narezati na tanke listove.
3. Filet soma prekriti listom tikvice i slanine pa pažljivo zarolati i uviti u foliju. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolica. Kuhati rolice u uzavreloj vodi 10 minuta, a potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
4. Posebno izmiksati pelate, maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, bijelo vino i juhu od povrća. Začiniti po želji.
5. Ohlađene skuhane rolice izvaditi iz folije.
6. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti polovinu smjese od rajčica. Poslagati rolice soma i preliti ostatkom smjese. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 30 minuta, a zatim izvaditi iz pećnice, posipati ribanu gaudu i vratiti dok se sir ne otopi.