Pržena štruca

by | 3 srpnja, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 300 g krumpira
  • 500 g glatkog brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 jaje, sol

Za punjenje:

  • 350 g mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica sjeckanog peršina

Ostali sastojci:

  • 3 dl ulja

Priprema:

Tijesto:

1. Krumpir oguliti i narezati na kockice pa ga skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
2. U manju posudu uliti mlako mlijeko, dodati šećer, kvasac i žličicu brašna. Dobro izmiješati da ne ostanu grudice i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U veću posudu usuti polovinu brašna, dodati pasirani krumpir, nadošao kvasac, ulje, jaje i sol te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Smjesa za punjenje:

1. Pomiješati mljeveno meso, jaje, mrvice i sjeckani prešin pa dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Nadošlo tijesto razvaljati na debljinu od 1 cm.
2. Smjesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane tijesta i zarolati.
3. Pripremljenu štrucu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim rezati na komade debljine 1 cm.
4. Komade peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana