3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 žlica šećera u čvrst snijeg. Zatim dodati 5 žlica mljevenih keksa i 5 žlica mljevenih oraha pa polako promiješati.
2. U okruglom kalupu na 170 ºC ispeći biskvit. Na isti način ispeći još dva biskvita.
Krema:
1. Pomiješati žumanjke sa 200 g šećera u prahu i kuhati na pari dok se ne dobije gusta krema. Posebno umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu.
2. Pomiješati mlijeko, šećer i gustin pa dobro izmiješati da ne ostanu grudice. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Pomiješati kremu od žumanjaka i margarina sa smjesom od gustina i izmiksati. Dodati nasjeckane orahe, keks, crnu i bijelu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
Pečeni biskvit premazati kremom i naslagati jedan na drugi. Tortu preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Dobra hrana