Grčka torta

by | 3 srpnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 15 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 15 žlica mljevenih keksa
  • 15 žlica mljevenih oraha

Za kremu:

  • 15 žumanjaka
  • 0,5 l mlijeka
  • 250 g šećera u prahu
  • 375 g margarina
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica gustina
  • 150 g sjeckanih oraha
  • 150 g izmrvljenih keksa
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bijele čokolade

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Biskvit:

1. Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 žlica šećera u čvrst snijeg. Zatim dodati 5 žlica mljevenih keksa i 5 žlica mljevenih oraha pa polako promiješati.
2. U okruglom kalupu na 170 ºC ispeći biskvit. Na isti način ispeći još dva biskvita.

Krema:

1. Pomiješati žumanjke sa 200 g šećera u prahu i kuhati na pari dok se ne dobije gusta krema. Posebno umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu.
2. Pomiješati mlijeko, šećer i gustin pa dobro izmiješati da ne ostanu grudice. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Pomiješati kremu od žumanjaka i margarina sa smjesom od gustina i izmiksati. Dodati nasjeckane orahe, keks, crnu i bijelu čokoladu i promiješati.

Završni postupak:

Pečeni biskvit premazati kremom i naslagati jedan na drugi. Tortu preliti čokoladnom glazurom.

Izvor: Dobra hrana