Kako do istovremenog orgazma

by | 3 srpnja, 2013

Iako nije čest slučaj, uz malo spretnosti i korisnih savjeta, moguće je postići istovremeni orgazam. No, preduvjet je da dobro poznajete jedno drugo…

Možda vam se istovremeni orgazam znao slučajno dogoditi, a možda nikada niste imali priliku iskusiti taj užitak. Sada, uz nekoliko savjeta, možete smišljeno i namjerno postići istovremeni vrhunac.

Atmosfera

Prije svega, stvorite okolinu koja će vas opustiti i uvesti u seksualno raspoloženje. Prigušite svjetla, zapalite mirisne svijeće i pustite neku laganu i senzualnu glazbu. Kada sve to napravite, približite se jedno drugom i lagano se milujte. Neka dodiri i poljupci budu nježni. Nastojite da predigra potraje dugo. Seksualni terapeuti preporučuju da jedno drugom šapućete seksi riječi, ali da ne žurite s penetracijom.

Prepustite se spontanosti

Iako imate jaku želju doživjeti orgazam istovremeno, to ne smije biti svrha vašeg seksualnog odnosa. Nemojte dopustiti da vas ta želja optereti. Nastojite biti spontani, činite ono što vam odgovara i u čemu uživate. Upoznajte svaki dio partnerovog, ali i svoga tijela. Razmjenjujte dodire i ugađajte jedno drugome. Međusobno ispunjavajte želje. Preduvjet za sve to je da dobro poznajete jedno drugo. Istovremeni orgazam najčešće se događa uigranim partnerima koji su dobro povezani.

Orgazam na čekanju

Opustite se i uživajte, pustite da seks traje. Tome posebnu pažnju trebaju posvetiti muškarci, koji brže stižu do orgazma. Ženama ipak treba malo više vremena, stoga partner treba odgoditi svoj vrhunac. Muškarac bi, prema savjetima stručnjaka, trebao biti u pozi u kojoj može kontrolirati ejakulaciju i orgazam, a žena u pozi u kojoj najbrže stiže do vrhunca.

Izvor: Life Content