Mousse s breskvama

by | 6 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g bresaka iz kompota
  • 10 g želatine
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat svježe sjeckane metvice
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 preljev za kolače

Priprema:

1. U blenderu izmiksati 300 g bresaka, a preostale breskve narezati na tanke ploške i ostaviti sa strane.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
3. Posebno pomiješati jaja i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U kašu od bresaka dodati 1 dl soka iz kompota, nabubrenu želatinu i smjesu od jaja, te dobro izmiješati i ostaviti da se stegne.
5. Kad se smjesa počne želirati, dodati šlag od slatkog vrhnja, metvicu i polako promiješati.
6. Pripremljenu smjesu uliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
7. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice.
8. Kada se krema stegne, preko nje poslagati listove bresaka i preliti preljevom za kolače.

Izvor: Dobra hrana