Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Svi znamo da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje. Ovo sočno voće veže se za brojne zdravstvene i beauty pogodnosti, uključujući gubitak kilograma, te smanjenje rizika od srčanog udara i pojave karcinoma. Saznajte još neke korisne činjenice o jabukama.
Alergija na jabuke su alergije na pelud
Kada govorimo o alergijama na hranu, najčešća asocijacija su kikiriki ili jaja. No, činjenica je da su i alergije na jabuke česta pojava. Stručnjaci vjeruju kako je za to odgovorna pelud breze, koja se nalazi na površini svježe jabuke.
Jabuke su dijetna hrana
Velike količine vode i vlakana koje sadrži jabuka znače da vas ovo voće dugo drži sitima, bez obzira na malo kalorija (svaka jabuka ima otprilike 95 kalorija). No, jabuke skrivaju još jednu veliku prednost: ursolična kiselina, koja se nalazi u kori, pokazala se vrlo učinkovitom u topljenju masnih naslaga i smanjenju rizika od debljine.
Jabuke su raznovrsne
Jabuka je najraznovrsnija jestiva biljka na planetu. Prema riječima stručnjaka za jabuke Rowana Jackobsena, samo u SAD-u nekoć je postojalo više od 16.000 različitih sorti jabuka, a danas ih na području Amerike ima oko 2.450 vrsta.
Oko 30 posto jabuke bacamo
Klasičnim i uobičajenim načinom jedenja jabuke, kružno oko jezgre, baca se i do 30 posto jabuke (između 20 i 30 kalorija).
Jabuke imaju puno zraka
Iako neka istraživanja tvrde kako jabuke sadrže čak 25 posto zraka, prema pisanju Huffington Posta količina zraka u ovom popularnom voću iznosi ipak 18 posto.
Tekst: Life Content
Izvor: Huffington Post