Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Maslinovo ulje ima više antioksidanata od drugih ulja i sadrži bioaktivne komponente, takozvane fenolne tvari, koje imaju veliki učinak na vaše zdravlje. Međutim, ukoliko ga zagrijavate, te blagodati se gube i sve što ste time napravili je zapravo trošenje novca, kažu istraživači sa Sveučilišta u Portu.
Istraživanje na ovom sveučilištu pokazalo je da bilo kakvo zagrijavanje maslinovog ulja smanjuje moć fenolnih spojeva, prenosi časopis Food Research International.
Ukoliko već koristite maslinovo ulje u kuhanju, onda radije koristite standardno maslinovo ulje, a ne trošite novac na ekstra djevičansko, njega radije upotrijebite za salate, odnosno jela koja nisu termički obrađena, ili ga dodajte jelima kada već budu kuhana.
Izvor: Klix.ba