3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za biskvit:
Za prelijevanje:
Za kremu:
Za dekoraciju:
PRIPREMA:
Bjelanjak:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postupno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke i 75 g šećera.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka i umućene žumanjke pa dodati brašno, gustin i ribanu koricu limuna. Sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 12 minuta da porumeni.
Preljev:
1. Pomiješati vodu i šećer pa kuhati dok se šećer ne otopi.
2. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom u sirup dodati sok od limuna i promiješati.
3. Pripremljenim sirupom poprskati ohlađeni biskvit.
Krema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno pomiješati žumanjke, šećer i vanilin šećer te kuhati na pari da se šećer otopi. Zatim dodati izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri.
5. U ohlađene žumanjke dodati slatko vrhnje, snijeg od bjelanjaka i želatinu pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
6. Ohlađeni biskvit vratiti u kalup te preko toga preliti pripremljenu kremu i poravnati.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana