Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti sa 25 g šećera u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati brašno, gustin i mljevene orahe te polako promiješati.
4. U okrugao pleh obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Ohlađeni biskvit poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, puding od vanilije i gustin. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i izmiksati.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu i mljevene kekse. U drugi dio dodati mljevene napolitanke i promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom od mljevenih napolitanki. Potom nanijeti kremu od čokolade.
2. Čokoladu otopiti na pari sa 4 žlice slatkog vrhnja i preliti preko čokoladne kreme.
3. Tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana