Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za koru:
Za čokoladnu kremu:
Za kremu od vanilije:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. Kekse pomiješati s mlijekom i ručno izmiješati.
2. Posebno umutiti omekšani maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
3. Pomiješati smjesu od keksa s maslacem, dodati sjeckane lješnjake i dobro izmiješati.
Čokoladna krema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i vanilin šećer te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od čokolade pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U prohlađeni puding dodati mascarpone sir i umutiti mikserom.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri, a zatim i nju dodati u kremu od pudinga i promiješati.
Krema od vanilije:
1. Kremu od vanilije pripremiti na isti način kao i kremu od čokolade, samo čokoladni puding zamijeniti pudingom od vanilije.
Završni postupak:
1. Od smjese za koru u okruglom kalupu ručno oblikovati koru.
2. Preko kore naizmjenično žlicom nanositi kreme od čokolade i vanilije dok se ne potroše. Potom tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Čokoladu i maslac otopiti na pari i preliti preko stegnute torte.
Izvor: Dobra hrana