Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati 1 dl mlijeka, kvasac, šećer i žličicu brašna te izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, 125 g omekšalog margarina, preostalo mlijeko i malo soli pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Posebno umutiti 125 g margarina sa žumanjkom i malo soli.
4. Nadošlo tijesto premijesiti i podijeliti na dvije štruce. Zatim svaku štrucu istanjiti u krug debljine 1 cm i premazati ga smjesom od margarina. Rubove tijesta zarezati prema sredini tako da središnji dio ostane spojen. Potom rubove presavijati prema sredini jedan preko drugog dok se ne oblikuje loptica. Na isti način oblikovati još jednu štrucu i ostaviti da tijesto nadođe 20 min.
Nadjev:
1. Pomiješati izmrvljeni sir u komadu, svježi sir i jaja.
Završni postupak:
1. Ispresavijeno tijesto istanjiti u dva pravokutnika debljine 1 cm.
2. U nauljenu tepsiju položiti prvu koru. Premazati je nadjevom od sira i preklopiti drugom korom. Zatim pitu narezati na kocke, preliti je preostalim otopljenim margarinom i ostaviti da nadođe.
3. Na kraju premazati umućenim jajetom i posipati sezam. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana