Kotleti na lovački

by | 15 srpnja, 2013

Potrebno je:  

  • 6 svinjskih kotleta
  • 2 glavice luka
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 500 g gotovih njoka
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • juneće juhe od kocke po potrebi
  • 2 dl bijelog vina
  • 100 g brašna
  • 1 žlica senfa
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:  

1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji. Zatim ih uvaljati u brašno i popržiti na vrućem ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Luk narezati na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.

3. Na masnoći od mesa popržiti luk i mesnatu slaninu. Vratiti kotlete, preliti ih mješavinom bijelog vina, pirea od rajčice i senfa, dodati njoke i naliti juneću juhu da sve prekrije. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari, a meso potpuno ne omekša. Gotovo jelo posipati peršinom.

Izvor: Dobra hrana