Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne dobije čvrst snijeg.
2. Dodati mljevene kekse i orahe pa polako promiješati.
3. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U odgovarajuću posudu uliti 7 dl mlijeka i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, a potom dodati puding od vanilije, gustin i preostalo mlijeko. Dobro umutiti mikserom kako ne bi bilo grudica.
3. Pripremljenu smjesu uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšani maslac i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati eurokremom, a potom nanijeti 1/3 žute kreme, posipati s malo mljevenih lješnjaka i premazati slojem šlaga. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio pripremljeni materijal. Gotovu tortu dekorirati po želji.
Izvor: Dobra hrana