Tutti frutti torta

by | 21 srpnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 100 g margarina
  • 75 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 250 g šlaga
  • 750 g svježeg sira
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 1 manja konzerva ananasa
  • 1 manja konzerva bresaka
  • 150 g jagoda
  • 1 kivi
  • 1 banana
  • 1 bezbojni preljev za kolače

Priprema:
Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati margarin, šećer, vanilin šećer, jaja i mlijeko, te dobro umutiti.
2. Brašno i prašak za pecivo pomiješati, pa dodati umućenoj smjesi.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti u njega pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Krema:

1. Šlag umutiti prema uputama s vrećice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati sir, vanilin šećer i kristal šećer, te dodati šlag i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Pečen i ohlađen biskvit vratiti u kalup, nanijeti pripremljenu kremu, a zatim staviti u hladnjak da se stegne.
2. Ananas i breskve izvaditi iz konzerve, ocijediti ih od viška tekućine, pa narezati na kocke. Jagode, banane i kivi nasjeckati na ploške.
3. Ravnomjerno rasporediti voće preko stegnute kreme. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, te preliti preko voća i vratiti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana