3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati margarin, šećer, vanilin šećer, jaja i mlijeko, te dobro umutiti.
2. Brašno i prašak za pecivo pomiješati, pa dodati umućenoj smjesi.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti u njega pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. Šlag umutiti prema uputama s vrećice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati sir, vanilin šećer i kristal šećer, te dodati šlag i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečen i ohlađen biskvit vratiti u kalup, nanijeti pripremljenu kremu, a zatim staviti u hladnjak da se stegne.
2. Ananas i breskve izvaditi iz konzerve, ocijediti ih od viška tekućine, pa narezati na kocke. Jagode, banane i kivi nasjeckati na ploške.
3. Ravnomjerno rasporediti voće preko stegnute kreme. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, te preliti preko voća i vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana