Bijela kraljica

by | 24 srpnja, 2013

Sastojci:
Za kremu I:

  • 6 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 1 žlica octa
  • 2 vanilin šećera

Za kremu II:

  • 6 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanilije
  • 6 žlica brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 2 vrećice šlaga
  • 500 g malina

Priprema:

Krema I:

1. Mikserom umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, zatim dodati vanilin šećer i ocat, pa postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
2. Pravokutnu tepsiju prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i staviti u zagrijanu pećnicu peći 60 minuta na 170 ºC.

Krema II:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, vanilin šećer, šećer, puding od vanilije i brašno, te umutiti mikserom.
2. Mlijeko staviti kuhati, dodati umućenu smjesu i kuhati, miješajući cijelo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto umutiti, pomiješati ga s ohlađenom kremom i dobro promiješati.

Završni postupak:

1. Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenom kremom.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i ravnomjerno rasporediti po kremi, a odozgora poredati maline.

Izvor: Dobra hrana