Bataci u crnom vinu

by | 25 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 4 bataka sa zabatkom
  • 150 g slanine
  • 1 vezica mladog luka
  • 300 g šampinjona
  • 100 g maslaca
  • 0,5 dl konjaka
  • 4 dl crnog vina
  • 2,5 dl pileće juhe
  • 1/2 vezice peršinovog lišća
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g tarane
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Slaninu narezati na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a češnjak i peršin sitno nasjeckati. Taranu skuhati u slanoj vodi.
2. Batake začiniti po želji, pa ih popeći na vrućem maslacu kako bi porumenjeli. Zatim ih flambirati konjakom.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, luk i češnjak uliti vino i pileću juhu, te pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pirjanja dodati taranu i peršin, pa začiniti po želji i dobro promiješati.

Izvor: Dobra hrana