Pita s jabukama

by | 26 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 5 većih jabuka
  • 200 g griza
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vaniln šećera
  • 50 g suhog grožđa
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Jabuke očistiti i naribati.
2. U odgovarajuću posudu dodati griz, šećer, jaje, naribane jabuke, ulje, prašak za pecivo, vaniln šećer, grožđe i mlijeko. Pripremljene sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila odgovarajuća smjesa.
3. Pravokutnu duboku tepsiju nauljiti i posuti brašnom, uliti pripremljenu smjesu, pa poravnati kako bi kolač bio podjednake debljine.
4. Pećnicu ugrijati na 200 ºC, te staviti kolač da se peče dok ne porumeni.
5. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, narezati ga na kocke i posuti šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana