3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Žumanjke pomiješati sa šećerom i brašnom, pa dodati u snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Pravokutni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega uliti pripremljenu smjesu. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te pomoću kalupa vaditi krugove. Ostatak biskvita usitniti.
Krema:
1. Jagode izmiksati, a slatko vrhnje umutiti u čvrst snijeg.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir, šećer i jagode, pa dobro umutiti.
3. Umućenoj smjesi dodati šlag od slatkog vrhnja i sitno sjeckani biskvit, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Okrugli biskvit premazati kremom, pa prekriti drugim dijelom biskvita.
2. Kolač posipati šećerom u prahu i ukrasiti jagodom.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još kolača.
Izvor: Dobra hrana