Juha od kopriva

by | 28 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 750 g kopriva
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,2 l juneće juhe od kostiju
  • 3 dl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 0,5 dl ulja
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 veći krumpir
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Koprive skuhati u vodi i narezati na rezance, krumpir oguliti, narezati na kocke i posebno ga skuhati u vodi. Luk i češnjak sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak kako bi porumenjeli, a potom dodati brašno i pržiti minutu, uz stalno miješanje.
3. Dodati koprivu i promiješati, pa doliti juhu, dodati krumpir, te ostaviti neka kuha na umjerenoj temperaturi.
4. Pred kraj kuhanja doliti mlijeko i začiniti po želji.
5. U kuhanu juhu umiješati vrhnje.

Izvor: Dobra hrana