Kasato

by | 28 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 5 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 350 g jagoda
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke i šećer, a zatim dodati biljno vrhnje i vanilin šećer, te dobro izmiješati.
2. Pripremljenu smjesu kuhati na pari. Dok se krema ne zgusne, smjesu miješati kuhačom. Zgusnutu kremu skinuti s pare i ostaviti da se ohladi.
3. Jagode sitno nasjeckati, a slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađenu kremu dodati sjeckane jagode i šlag od slatkog vrhnja, pa polako promiješati. Gotov sladoled uliti u plastičnu posudu i ostaviti u zamrzivaču da se stegne.

Izvor: Dobra hrana