Mogući razlozi za nesvjesticu u trudnoći

by | 29 srpnja, 2013

Trudnoća je jedinstveno iskustvo. Svaka žena je doživljava drugačije. To je razlog zašto je teško definirati standardni set problema u trudnoći. Nesvjestice tijekom trudnoće nisu česte kao mučnine ili bolovi u leđima. Međutim, nesvjestica tijekom trudnoće nije rijetko iskustvo. Jedini problem je u tome što nesvjestica predstavlja veliku prijetnju za trudnice. Iako trudnoća ne može biti u opasnosti, trudnica može pasti na stepenice ili na cestu, a pad može izazvati pobačaj ili slučajno ozljeđivanje bebe. Zato, ako imate nesvjestice za vrijeme trudnoće, onda morate znati zašto ih imate. Ovdje su neki od razloga pojave nesvjestice za vrijeme trudnoće.

Izvanmaterična trudnoća

Prve znakove problema s trudnoćom možete vidjeti u prvih nekoliko tjedama. Ako imate izvanmateričnu trudnoću, onda ćete osjećati nesvjesticu popraćenu oštrim bolovima na jednoj strani.

Ne jedete dovoljno

Vaša beba je kao parazit, ona će usisati svu vašu hranu. Potrebe ploda će biti ispunjene prije vaših. To je razlog zašto se trudnicama preporučuje da jedu svakih nekoliko sati. Ako ne jedete dugo vremena, razina glukoze može pasti i možete pasti u nesvijest.

Stajanje dugo vremena

Nakon ulaska u drugo tromjesečje, stajanje dugo vremena nije baš najbolja ideja. To čini da krv odlazi u vaše noge, ostavljajući mozak bez kisika, te može dovesti do nesvjestice i pada.

Krvni tlak

Hormonalne promjene u vašem tijelu mogu izazvati puno fluktuacija krvnog tlaka. Ako vaš krvni tlak pada brzo iz nekog razloga, padat ćete u nesvijest i počet ćete se naglo znojiti. On također može učiniti da osjećate mučninu neko vrijeme.

Dijabetes

Ako patite od dijabetesa, onda možete imati dosta nesvjestica za vrijeme trudnoće. Dijabetes će zakomplicirati probleme u trudnoći. Morate promijeniti vašu prehranu i jesti iz sata u sat kako bi izbjegli nesvjesticu.

Anemija

Manjak željeza nije neuobičajena pojava tijekom trudnoće. Morate redovito provjeravati razinu hemoglobina i u skladu s tim uzimati željezo.

Izvor: Ljepota.ba