Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti maslac koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, žumanjke, šećer i brašno.
3. U umućenu smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega uliti pripremljenu smjesu i peći je 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva C.
5. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi i prerezati ga poprečno na dva dijela kako bi se dobile dvije kore.
Krema:
1. Želatinu potopiti u vodu prema uputama s pakiranja, a slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Posebno umutiti mlijeko, šećer, žumanjke i ribanu koricu limuna, staviti kuhati i miješati cijelo vrijeme dok se ne zgusne. U zgusnutu smjesu dodati želatinu i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu umiješati šlag od slatkog vrhnja i svježi sir, pa polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, uliti pripremljenu kremu i poravnati, zatim prekriti drugom korom i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i premazati preko stegnute torte.
Izvor: Dobra hrana