Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i ribanu koru naranče, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te ga prerezati poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U slatko vrhnje dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i otopiti je na pari, a potom ostaviti da se smjesa ohladi.
2. Ohlađenu mješavinu slatkog vrhnja i čokolade umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim dodati bijelu čokoladu naribanu na krupno i lješnjake, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Kore premazati pripremljenom kremom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom kreme premazati bočne stranice torte.
2. Posebno otopiti 100 g čokolade s malo ulja, njome preliti premazanu tortu i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana