Torta od čokolade

by | 2 kolovoza, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • naribana kora naranče
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice gustina
  • 1 žlica kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 7,5 dl slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 150 g sjeckanih, prženih lješnjaka

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i ribanu koru naranče, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te ga prerezati poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.

Krema:
1. U slatko vrhnje dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i otopiti je na pari, a potom ostaviti da se smjesa ohladi.
2. Ohlađenu mješavinu slatkog vrhnja i čokolade umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim dodati bijelu čokoladu naribanu na krupno i lješnjake, te polako promiješati.

Završni postupak:
1. Kore premazati pripremljenom kremom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom kreme premazati bočne stranice torte.
2. Posebno otopiti 100 g čokolade s malo ulja, njome preliti premazanu tortu i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana