3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za bijeli biskvit:
Za smeđi biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Bijeli biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.
Smeđi biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promiješati. Pripremljenu smjesu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, vanilin šećer, šećer, puding i mlijeko, te dobro izmiješati. Pripremljenu smjesu kuhati dok se ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodati pjenasto umućen maslac pa dobro izmiješati da bi smjesa postala kompaktna.
Završni postupak:
1. Bijeli biskvit premazati sa 3/4 pripremljene kreme, te prekriti smeđim biskvitom, potom nanijeti ostatak kreme i ravnomjerno rasporediti.
Izvor: Dobra hrana