Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Ne postoji ništa bolje od kvalitetnog domaćeg curryja za koji priprema traje kraće nego tuširanje.
Čak i ako niste ekspert u kuhanju, vjerujte nam da ćete ovaj recept svakako moći pripremiti bez dodatnih komplikacija. Ovaj veganski zeleni curry pripremit ćete u svega 20-ak minuta, savršena je kombinacija slatkog, začinjenog i ljutog, a ugrijat će vas iznutra i izvana. U nastavku pogledajte recept i video postupka.
Sastojci:
1 šalica nasjeckanog bosiljka (30 g)
3 žličice kokosovog ulja
1 narezana ljutika
2 žličice zelene curry paste
3 češnja češnjaka, narezanog
2 šalice narezanih gljiva (120 g)
1 crvena paprika, narezana
1 žličica umaka od soje
1 žličica šećera
2 šalice graška (200 g)
1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml)
1 šalica povrtnog temeljca (230 ml)
1 limeta, za dekoraciju
lišće bosiljka, za dekoraciju
2 velike mrkve, naribane
2 šalice kuhane jasminove riže
https://www.youtube.com/watch?v=WYE-0bTj4uA&feature=emb_title
Priprema:
Izblendajte kokosovo ulje i bosiljak dok ne bude kremasto. U srednjoj posudi ugrijte smjesu i dodajte curry pastu. Kuhajte dvije do tri minute dok pasta ne omekša. Dodajte češnjak, gljive i paprika, te kuhajte 3-4 minute. Dodajte grašak, kokosovo mlijeko i povrtni temeljac dok se ne zgusne. Kuhajte dok grašak ne omekša 5-7 minuta. Maknite sa štednjaka i iscijedite limetu. Prelijte preko riže te ukrasite bosiljkom i mrkvom.
Foto: Unsplash