Grašak s gljivama

by | 6 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 500 g mladog graška
  • 200 g šampinjona
  • 400 g junetine od buta
  • 200 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 5 dl juneće juhe
  • 1 dl vrhnje
  • 2 žlice brašna
  • 5 žlica ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Junetinu i krumpir narezati na krupnije kocke, mrkvu i luk na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, a potom dodati junetinu i mrkvu pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati krumpir, grašak i šampinjone te nastaviti s pirjanjem.
4. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mljevenu papriku, hladnu zapršku (mješavinu brašna i 1 dl vode), promiješati i začiniti po želji. Uz povremeno miješanje, pirjati dok se ne dobije željena gustoća.
5. U gotovo jelo umiješati vrhnje prije posluživanja.

Izvor: Dobra hrana