Prehrana za zrele godine: Namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Da se ne ponavljamo – doručak se ne smije preskakati! A ova opcija pomoći će vam da se ujutro zapravo uopće ne mučite oko pripreme.
Zdjelica zobene kaše je vaša dnevna doza borbe protiv kolesterola, sadrži visoku koncentraciju vitamina E koji krvne žile čini otpornijima, štiti stanične membrane ali i povećava plodnost. Osim toga, veliki je izvor lipida, sastojaka koji se najlakše pretvaraju u energiju, zbog kojih je zobena kaša nezamjenjiva kada je u pitanju prvi dnevni obrok.
Ipak, kako se ona uglavnom jede topla, pretpostavljamo da vam usred ljetne vrućine nije ni na kraj pameti ovakav doručak. Naravno, to ne znači da trebate odustati – dovoljno je samo da unesete male izmjene u svoj uobičajeni način pripremanja kaše.
Potopite zob večer prije u zdjelicu obranog mlijeka ili jogurta i ostavite ga u hladnjaku, pa ćete ujutro imati hranjivi i osvježavajući ljetni doručak.
Time što zob nećete zagrijavati dobivate i dodatnu prednost – osjećaj sitosti traje dulje.
Načini da ovaj doručak učinite ukusnijim i još zdravijim su brojni. Zasladite kašu medom, dodajte orahe, sušeno ili svježe voće.
Izvor: cosmopolitan.rs