Keks torta

by | 8 kolovoza, 2013


Sastojci:

  • 400 g mljevenih keksa
  • 150 g “petit beurre” keksa
  • 100 g grožđica
  • 100 g žele bombona
  • 10 čokoladnih bananica
  • 200 g šećera
  • 4 pudinga od vanilije
  • 200 g margarina
  • 100 g mljevenih badema
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati 6 dl mlijeka i šećer, te kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati prašak za puding sa 4 dl mlijeka, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi pomiješati s ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice narezati na kocke.
5. U mješavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mljevene bademe, grožđice i mljevene kekse, te dobro izmiješati.
6. “Petit beurre” kekse kratko potopiti u ostatak mlijeka kako bi omekšali, te njima obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenih keksa nanijeti pripremljenu kremu, poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i ukrasiti tortu po želji.

Izvor: Dobra hrana