Punjene korabe

by | 9 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 8 koraba
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 šnite kruha
  • 1 jaje
  • 1/2 vezice peršina
  • 3 paprike
  • 2 glavice luka
  • 400 g pelata rajčica
  • 4 dl juneće juhe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Oguljene korabe skuhati u slanoj vodi kako bi omekšale. Ohladiti ih i pažljivo im izdubiti sredinu.
2. Kruh natopiti u vodi, a zatim dobro ocijediti, papriku, rajčice i sredinu od koraba narezati na kocke, a luk i peršin sitno nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, peršin i kruh, te začiniti po želji.
4. Pripremljenim nadjevom napuniti korabe, poslagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu, zaliti juhom, prekriti folijom i staviti peći u pećnicu.
5. Na malo ulja popržiti luk, pa dodati papriku i rajčice, začiniti po želji, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj pečenja, skloniti foliju s koraba, dodati pirjano povrće, a zatim vratiti u pećnicu da se sve zapeče.

Izvor: Dobra hrana