File u zelenoj košuljici

by | 10 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea srednje veličine
  • 120 g sira
  • 3 žlice senfa
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 1/2 vezice majčine dušice
  • 1/2 vezice peršina
  • sol, papar

Za prilog:

  • 150 g riže
  • 3 mrkve
  • 100 g graška
  • 50 g maslaca
  • sol

Priprema:

1. Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati.
2. Izdubljene filee začiniti po želji, premazati ih senfom, pa uvaljati u mješavinu bosiljka, peršina i majčine dušice.
3. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrijanu pećnicu, te peći dok ne omekšaju. Uz gotove filee poslužiti rižoto od povrća.

Prilog:

1. Mrkvu oguliti, narezati je na kocke i s graškom skuhati u slanoj vodi. Rižu skuhati posebno.
2. Kuhano povrće i rižu procijediti, popržiti na maslacu i začiniti po želji.

Izvor: Dobra hrana