“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Iako nam je pandemija onemogućila da u maniri pravih gurmana redovito posjećujemo restorane i uživamo u delicijama naših kuhara, dostava nam još uvijek dopušta da barem dijelom guštamo u svim okusima koje toliko volimo.
Naravno, nije jednako iskustvo, ali i restorani daju sve od sebe da ostanu na razini. Meniji su sve veći, razmišljaju i o eko-ambalaži, a osim svih dostavnih službi na kojima ih, vjerujemo, možete pronaći, dosta restorana okrenulo se i vlastitoj dostavi. Iako su za dostavu možda bolja hladna jela s obzirom na to da se kroz vožnju do vas hlade, pa samim tim niti doživljaj nije jednak, u nastavku sam vam odabrala pet najdražih zagrebačkih restorana na koje uvijek mogu računati kad je riječ o svježe pripremljenom i ukusnom jelu na koje neću imati prigovor. Čak ni ako se ohladi.
Tekka / Time / Evergreen
Sushi
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Iako ponuda sushija u Zagrebu sve više raste, a teško da postoji veći obožavatelj istog od mene, moram priznati da mi je jako teško bilo odlučiti se samo za jedan restoran, pa vam ostavljam tri najdraža, poredana po prioritetima od najboljeg, a ujedno i cijeni od najskupljeg do najpovoljnijeg. Na prvome mjestu, bez daljnjega, je Tekka, čiji sushi se doslovno topi u ustima i izbor je genijalan. Moja preporuka je da svakako probate New Hoshomaki od lososa, Sashimi ili Kiku meni.
Umami
Pad Thai
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pad Thai je jedno od onih jela koje je u svakom restoranu drukčije, a Umami u svojoj ponudi ima onaj s kozicama, tofuom, limetom i kikirikijem – definitivno moj favorit. Osim što je porcija doista velika, tjestenina je al dente, a umak od kikirikija i limete je genijalan Ne štede ni na količini kozica i tofua u jelu, što im je svakako dodatan plus.
Soi fusion
Poke tuna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Velika porcija, savršeno marinirana tuna u kombinaciji s ukiseljenim shiitake gljivama, rižom i tri vrste đumbira ono je na što pristajemo u svako doba dana i noći. Ako još uvijek niste probali poke bowl, neka vam svakako Soi fusion bude prvi izbor za ovaj sushi u zdjelici.
Restoran Korčula
Hobotnica s krumpirom
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ako nešto volim, to je kad netko zna dobro pripremiti hobotnicu. Restoran Korčula u tome je svakako prvak kad je riječ o zagrebačkoj ponudi. Izrazito meka, pečena ispod peke, savršeno začinjena i uz kombinaciju krumpira i toća u kojem se peče, nakon ovog jela sigurno ćete opet naručiti s ove adrese.
Siam Thai
Pananag Curry
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ako želite okusiti pravu tajlandsku kuhinju, vrijeme je da obratite pažnju na ovaj restoran. Iako je ovo jelo vjerojatno najljuće koje smo probali u životu, još uvijek ne uništava druge okuse te je savršena kombinacija crvenog curryja i bijele ribe.
Foto: @siam_thai_zagreb/Instagram