


Sastojci:
- 12 palačinki
- 200 g maslaca
- 3 žlice brašna
- 4 dl mlijeka
- 500 g mljevenog pilećeg filea
- 200 g mariniranih šampinjona
- 50 g mljevenog kikirikija
- 100 g majoneze
- 100 g njemačkog sira
- 2 mrkve
- 50 g graška
- začin C, kari
Priprema:
1. U dubljoj posudi otopiti 150 g maslaca, zatim dodati brašno, propržiti 1-2 minute, pa uliti mlijeko i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Pripremljen bešamel umak začiniti karijem i začinom C po ukusu, te ostaviti da se ohladi.
2. Na ostatku maslaca ispržiti mljevenu piletinu, pa i nju ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen bešamel umak dodati prženu piletinu, kikiriki i marinirane šampinjone nasjeckane na listove.
4. Pripremljenom smjesom premazivati palačinke, te ih slagati jednu na drugu dok se ne utroši sav potreban materijal.
5. U odgovarajuću posudu pomiješati majonezu i njemački sir, pa s dobivenom mješavinom premazati tortu od palačinki.
6. Mrkve skuhati u slanoj vodi, od njih oblikovati latice, te postaviti cvjetove po torti, a u sredinu cvjetova stavljati po zrno graška.
Izvor: Dobra hrana



